JUBILÆUMSUDSTILLINGEN

”Et halvt århundrede med bevarende sanering og restaurering af Helsingørs historiske bykerne”

Jubilæumsudstilling i anledning af 50-året for bevaringen af den gamle by

Vores store jubilæumsudstilling var åben for alle fra d. 28. september til d. 23. november 2023 i Sparekassen Sjælland-Fyns smukke stuelokaler i Stengade 62, og igen fra d. 2. januar til d. 28. februar 2024 på ”Agterdækket” på 3. sal i Kulturværftet i Helsingør.

Til særudstillingen gravede vi bl.a. dybt i de gamle arkiver og gennemgik og scannede mange tusinde fotos fra starten af 1970’erne og frem. Et udpluk af disse kunne opleves på udstillingen, som illustrerede Helsingørs forvandling fra at være en nedslidt industriby til at blive en sprudlende kulturby.

Udstillingen bestod af 6 temafilm, et interaktivt display med før-nu-billeder af byen, en række store plancher og kort, og endelig en udførlig 7 meter lang tidslinje over perioden. Temafilmene blev vist i vores unikke bindingsværksbiograf, som også illustrerede de gamle håndværk og de traditionelle byggemetoder.

D. 28. september stod borgmester Benedikte Kiær for den officielle åbning af udstillingen ved en stor reception i Stengade 62, og derudover havde vi fornøjelsen at byde interesserede ekstraordinært indenfor på Kulturnatten i Helsingør d. 29. sept., samt til en afslutningsreception på Kulturværftet d. 22. februar.

Vi vurderer, at udstillingen samlet havde ca. 5.000 besøgende.

Forneden kan du gå på opdagelse i udstillingen, som er lagt digitalt ind her på hjemmesiden: